Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی گفت: راه‌های دیگر برای گسترش دیپلماسی علمی و فرهنگی، انتشار پژوهش‌های مشترک در حوزه علوم انسانی است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عبدالله معتمدی سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی در مراسم اختتامیه همایش دوسالانه ایران‌شناسی که در بستر مجازی برگزار شد، گفت: این همایش تلاش عالمانه‌ای برای اندیشیدن به موضوع مشترک گسترش فرهنگ و ادب و شناسایی دامنه و چیستی دانش فرهنگی ایران زمین از زمان باستان تاکنون است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی دامه داد: ایران کشوری با تاریخ و تمدنی کهن است که در گذرگاه تاریخ فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشته است. این مهد تمدنی کهن در دامن خود بزرگانی را پرورش داده است که هر یک فراتر از زمان خود و برخی برای همیشه تاریخ بشریت، ستاره درخشانی برای هدایت و راهنمایی نسل‌های مختلف شده اند. آثار تاریخی که از ایرانیان باستان تا سده‌های اخیر به جا مانده، حاکی از غنای معرفتی و تفکر بلند ایرانیان است.

معتمدی تصریح کرد: این آثار در گستره وسیع نشان از دستیابی ایرانیان به اوج شکوفایی علمی و حتی دستیابی به فناوری‌هایی دارد که امروز، همچنان دانشمندان را در بهت و حیرت قرار داده است. از تیمره تا تخت جمشید، از هگمتانه تا آپادانا و طاق بستان، از چغازنبیل تا شهر سوخته و فراتر از این‌ها در تمام جغرافیای ایران صد‌ها و شاید هزاران اثر، ذکاوت و تمدن سازی ایرانیان را معرفی می‌کند. در کنار این آثار اسناد علمی موجود نیز حکایت از خدمات گسترده ایرانیان به فرهنگ جهانی دارد.

سرپرست دانشگاه علامه طباطبائی با تاکید بر اینکه با یک رویکرد ملی گرایانه به ایران نگاه نمی‌کنیم، افزود: ما فرهنگ ایران و کنشگری ایرانیان را در طول تاریخ و اکنون در جهت گسترش مرز‌های دانش و اشاعه ارزش‌های ایرانی می‌دانیم. انتخاب دین اسلام توسط ایرانیان، رویداد بس عظیمی بود که خدمات متقابل اسلام و ایران را در پی داشت. امروز به خوبی فرهنگ ایرانی با فرهنگ اسلامی در هم آمیخته است و این فرهنگ بود که تحقق انقلاب اسلامی را در ایران رقم زد. ایران امروز پیام صلح و دوستی، پیام بازگشت به ارزش‌های معنوی و انسانی، پیام عدالت خواهی و حقیقت طلبی و پیام مبارزه با ظلم و تعدی گری به جهان را مخابره می‌کند.

وی بیان کرد: این همایش و این نشست زمینه‌ای فراهم می‌آورد تا اندیشمندان جوامع گوناگون بتوانند با گفت و گوی علمی، زمینه شناخت بهتر از یکدیگر را فراهم آورند. دیپلماسی علمی و فرهنگی مبتنی بر همین تعامل علمی و دوستانه است. تعاملی که بدون برتری جویی و تفوق طلبی است. تعاملی که به قصد گسترش صلح و دوستی و مودت و احترام به دیگری است.

 

معتمدی تصریح کرد: از این رو بر این باورم که بهترین مرجع برای گسترش دیپلماسی علمی و فرهنگی دانشگاه است؛ بنابراین شایسته است زمینه‌های بایسته برای این همکاری‌ها و مراودات علمی و پژوهشی فراهم شود تا استادان و دانشجویان بتوانند به راحتی با همکاران خود در کشور‌های دیگر ارتباط علمی برقرار کنند و با تعریف پروژه‌های علمی مشترک، نیاز‌های فرهنگی انسان امروز در دنیای پیچیده و آشوب زده را در پرتو پیام‌های ادبی جهانی، مبتنی بر آموزه‌های انسان ساز پاسخ دهند.


معتمدی گفت: این همایش گامی بزرگ در برقراری و تثبیت همکاری‌های علمی و دانشگاهی است که میان دانشگاه گیلان، دانشگاه علامه طباطبائی و دیگر دانشگاه‌های ایران از یک سو و کشور‌های دوست به ویژه دانشگاه صوفیه در بلغارستان از سوی دیگر شکل گرفته‌ است.

وی با اشاره به اینکه راه‌های دیگر برای گسترش دیپلماسی علمی و فرهنگی، انتشار پژوهش‌های مشترک در حوزه علوم انسانی است، افزود: این دانشگاه مثل هممیشه آمادگی خود را برای انتشار آثار علمی و پژوهشی مشترک دانشگاهی اعلام می‌کند و انتشار این آثار را به صورت کتاب و مقاله در راستای هدف ترویج بین المللی فرهنگ و اندیشه ایرانی و اسلامی خود می‌داند. همچنین دانشگاه علامه طباطبائی می‌تواند میزبان محققان کشور‌های مختلف باشد و امکاناتی برای محققان برجسته فراهم کند تا بتوانند پژوهش‌های خود را در زمینه ایران شناسی با بهره‌گیری از منابع مختلف موجود در ایران به بهترین نحو به سرانجام برسانند.

معتمدی با اعلام آمادگی دانشگاه علامه طباطبائی برای میزبانی همایش بین‌المللی بعدی از مجموعه دوسالانه ایران شناسی، بیان کرد: امیدوارم با رفع مشکلات همه‌گیری کرونا بتوانیم میزبان ایران شناسان و پژوهش‌گران باشیم. ما در دانشگاه برآنیم تا از طریق تفاهم‌نامه‌های علمی با مراکز تحقیقات ایران شناسی، ادبیات فارسی و دانشگاه‌های فعال در زمینه ایران‌شناسی و مطالعات فرهنگی و روابط بین الملل، زمینه را برای تبادل علمی تسهیل کنیم. همچنین می‌توان با انتشار نشریه علمی مشترک، برگزاری دوره‌های دانش افزایی و همکاری در تدریس زبان و ادبیات فارسی این روابط را تقویت کرد. فرصت و امکان آموزش مجازی نیز بیش از پیش فراهم شده است و با کمترین هزینه می‌توان این دوره‌ها را با کیفیت بسیار خوب از راه دور برگزار کرد.

گفتنی است نخستین همایش مذکور با هدف ایجاد پیوند علمی بیشتر میان پژوهشگران و ایران شناسان، شناسایی پژوهشگران و پژوهش‌های برتر حوزه ایران شناسی و حمایت از آن‌ها و بررسی گستره کرسی‌های ایران شناسی و زبان فارسی ایرانی در جهان و ایجاد انگیزه در پژوهشگران جوان به میزبانی دانشگاه گیلان، در محور‌های کرسی‌های ایران شناسی در دانشگاه‌ها و نهاد‌های علمی جهان، زبان و ادبیات فارسی، نقد ادبی و ادبیات تطبیقی در مطالعات ایران شناسی، تاریخ و تمدن ایران در مطالعات ایران شناسی، ایران شناسان و مکاتب ایران شناسی در جهان، باستان شناسی و مطالعات ایران شناسی، اسناد و نسخ خطی فارسی، ترجمه و مطالعات ایران‌شناسی و چشم انداز مطالعات ایران‌شناسی برگزار شد.

در این همایش دو روزه، کشور‌هایی از جمله آذربایجان، روسیه، ژاپن، بلغارستان، رومانی، کانادا، بوسنی و هرزگوین، ترکیه، افغانستان، پاکستان، گرجستان و ارمنستان مشارکت داشتند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: عبدالله معتمدی دانشگاه علامه طباطبایی انقلاب اسلامی دانشگاه علامه طباطبائی مطالعات ایران شناسی ایران شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۱۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده

دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران با انتشار اطلاعیه‌ای نسبت به حواشی برخی انتصابات رییس دانشگاه در این دانشکده واکنش نشان داد.

به گزارش ایسنا، رییس دانشگاه تهران در مراسم افتتاح دانشکده تازه تاسیس خانواده این دانشگاه جمیله علم الهدی، عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی را به عنوان هیأت اجرایی جذب هیأت علمی و انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهور را نیز به عنوان عضو وابسته هیأت علمی و عضو هیأت اجرایی جذب هیأت علمی این دانشکده منصوب کرد.

اقدام رییس دانشگاه تهران در دو انتصاب فوق واکنش های زیادی همراه داشت که روابط عمومی دانشکده علوم خانواده این دانشگاه در این خصوص توضیحی ارائه داد که متن آن به شرح ذیل است:

«در پی انتشار هدفمند برخی اخبار در خصوص انتصابات صورت گرفته در دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران به استحضار عموم دانشگاهیان می‌رساند که دانشکده علوم خانواده با هدف تامین نیروی انسانی متخصص در راستای تحکیم بنیان خانواده، افزایش مشارکت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی زنان، توجه به عرصه خانواده، جمعیت و سلامت آن، تولید دانش بومی، بازبینی و طراحی رشته‌های مرتبط به منظور کاهش چالش‌های این حوزه و بر اساس اصول حاکم بر قانون اساسی، منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت مردمی شکل گرفته است. برای تحقق اهداف مذکور، شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده تشکیل گردیده است که برخی از کارکردهای مورد انتظار این شورا عبارتند از:

• سیاستگذاری و نیازسنجی برای جذب هیات علمی دانشکده بر اساس سیاست‌ها و استانداردهای دانشگاه تهران؛
•  تعیین راهبردها برای متمرکزسازی و ایجاد پایگاه علمی، پژوهشی، تخصصی و همچنین اجرایی در راستای بهبود نقش‌پذیری خانواده در نظام اجتماعی در قالب نگرش خانواده به مثابه بنیان اجتماع.
• تجمیع میان رشتگی‌های موجود در حوزه مطالعات خانواده و رشته‌های مشابه
• زیست بوم‌سازی و توسعه چندبعدی فعالیت‌های مرتبط با خانواده، زنان و جمعیت
• توسعه مطالعات میان رشتگی با هدف قرار دادن محور سلامت خانواده از منظرهای سلامت اجتماعی، سلامت جسمی، روحی، معنوی و فکری
• طراحی الگوهای علمی و نهادهای پژوهشی برای توسعه و ارتقای شاخص‌های رفاه اجتماعی بر پایه و محوریت خانواده
• تقویت مشارکت اجتماعی خانواده محور و زنان در مواردی همچون نوآوری، کارآفرینی، اقتصاد خانواده محور و کارآفرینی مبتنی بر مشارکت خانواده
• طراحی سازوکارها و برنامه‌ها به‌منظور مشارکت فعال و پویا در حوزه مسائل و چالش‌های مرتبط با خانواده
• طراحی سازوکارهای عملیاتی به‌منظور پرورش و ارتقای شایستگی‌های پژوهشگران کوشا در حوزه خانواده  

شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده مرکب از اعضایی با شخصیت حقوقی و حقیقی است که برخی از اعضای حقوقی آن عبارتند از:
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر انسیه خزعلی)
دبیر ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر جمیله علم الهدی)
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی یا نماینده تام‌الاختیار (خانم دکتر فهیمه فرهمندپور)
مشاور امور زنان و خانواده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری (خانم دکتر فخرالسادات نصیری)
مشاور امور زنان و خانواده رئیس دانشگاه تهران (خانم دکتر فاطمه یزدیان)

علاوه بر شخصیت‌های حقوقی مذکور، برخی شخصیت‌های علمی و دانشگاهی فعال در حوزه زنان و خانواده از دانشگاه تهران و سایر دانشگاه‌های ایران و جهان نیز عضو حقیقی شورای راهبردی دانشکده علوم خانواده هستند که توسط رئیس دانشگاه تهران منصوب شده و یا خواهند شد.

همچنین دانشکده علوم خانواده به منظور تحقق مطالبه رئیس محترم دانشگاه تهران جهت ایفای نقش محوری در زمینه فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و حل مسایل حوزه زنان و خانواده در کشور، علاوه بر جذب اعضای هیات علمی جوان، از ظرفیت استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه‌های مختلف که دارای تخصص‌های مرتبط با رشته‌ها و گروه‌های آموزشی این دانشکده هستند، به صورت استاد وابسته بهره خواهد برد».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌ها با کشور همسایه کمکی به دیپلماسی فرهنگی است
  • ساخت فیلم تاریخی جدید در ایران
  • توضیح دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران درباره حاشیه‌های اخیر
  • واکنش دانشگاه تهران به حواشی برخی انتصابات در دانشکده خانواده
  • گسترش فرهنگ ایران زمین در پیوستگی ملی
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • وقتی «فرهنگ» در میدان «دیپلماسی» قد عَلَم می‌کند
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • ظرفیت شهرهای خواهرخوانده در گسترش دیپلماسی فرهنگی در اصفهان
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود