Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@23:19:28 GMT

تحریم‌ عامل عدم پرداخت حق عضویت‌ سازمانهای بین المللی

تاریخ انتشار: ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۹۶۳۷۹۳

تحریم‌ عامل عدم پرداخت حق عضویت‌ سازمانهای بین المللی

به گزارش خبرنگار مهر، حسین امیرعبداللهیان امروز در نشست تخصصی «دیپلماسی علم و فناوری؛ فرصت‌ها، چالش‌ها و راهکارها» که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، گفت: رئیس جمهور نشان داد که از دانشجویان حمایت جدی می‌کند زیرا در جلسات دولت به ما همواره یادآوری می‌کند که ارتباط قوی با دانشگاهیان برقرار کنیم تا این ظرفیت مورد استفاده قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر امور خارجه تاکید کرد: در مجموعه دولت و نظام، سرمایه خوبی به دانشگاه‌ها اختصاص یافته است گفت: در جلسات هیئت دولت هر جا که صحبت از بودجه و امکانات باشد وزیر علوم تا مرحله تهدید هم پیش می‌رود.

وی افزود: وزیر علوم همواره درصدد هستند که سهم دانشگاه‌ها را اخذ کنند و اگر کار به درستی پیش نرود شاهد تهدیداتی از سوی ایشان هستیم؛ همه افرادی که در جلسات هیئت دولت حضور دارند مسئولان دانشگاه‌ها هستند و اگر دانشگاه‌ها نباشند هیچ کدام در این جلسه حاضر نمی‌شوند.

امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه وظیفه ما در وزارت امورخارجه کمک و پیگیری توسعه دیپلماسی علم و فناوری است گفت: قول می‌دهم موضوعات مطرح شده در این نشست تخصصی را پیگیری کنم.

وی با بیان اینکه جذب نخبگان در خارج از کشور یکی از چالش‌های دیپلماسی علم و فناوری است اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری در قالب یک پروپوزال چگونگی تسهیلگری برای ایرانیان دو تابعیتی را ارائه کرده است و ما در حال بررسی آن هستیم.

وزیر امور خارجه گفت: ما در شورای عالی ایرانیان خارج از کشور یک موضوعی را به تصویب رساندیم که آن هم این بود تا پایان سال ۱۴۰۱ قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور به تصویب برسد. کمیسیون امنیت ملی و دادگستری و وزارت امورخارجه موظف شده اند این قانون را تهیه کنند.

وی با اشاره به قانون جامع حمایت از ایرانیان خارج از کشور گفت: یکی از نکات این قانون توجه به وضعیت ایرانیان دو تابعیتی است؛ این افراد سرمایه بزرگی هستند ضمن اینکه می‌توانند برای کشور تهدیداتی را بوجود بیاورند.

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه فقدان ارتباط قوی دانشگاه‌ها با فارغ التحصیلان از دیگر چالش های دیپلماسی علم و فناوری به شمار می‌رود گفت: دانشجویان بعد از پایان تحصیلات در جامعه رها می‌شوند و در ایران سازوکاری برای ارتباط این فارغ التحصیلان با دانشگاه‌ها وجود ندارد.

امیرعبداللهیان با تاکید بر اینکه عدم ایجاد زمینه‌ای برای بازگشت ایرانیان به کشور از دیگر چالش‌های دیپلماسی علمی و فناوری است گفت: معمولاً بسیاری از دانشجویان خارج از کشور به این چالش اذعان دارند

وی با تاکید براینکه دانشجویان خارج از کشور احساس می‌کنند که دیگر به آنها توجهی نمی‌شود تصریح کرد: ضروری است راهکارهایی برای ارتباط دانشگاه‌ها با فارغ التحصیلان فراهم شود زیرا این ارتباط به ما کمک می‌کند که بعد از پایان تحصیل شأن به کشور برگردند.

وزیر امور خارجه گفت: در حال حاضر تعداد کمی از دانشجویان بورسیه در خارج از کشور هستند و این نشان می‌دهد که بیشتر آنها به صورت آزاد مشغول به تحصیل هستند. ما اینها را نمی‌بینیم و کمکی به آنها نمی‌توانیم کنیم. ما در قانون حمایت از ایرانیان خارج از کشور به این نکته توجه داریم که انگیزه بازگشت آنها به کشور بیشتر شود.

وی با بیان اینکه برای جذب دانشجویان خارجی پردیس‌هایی در کیش راه اندازی شده است گفت: جزیره کیش برای بسیاری از دانشجویان جاذبه‌ای ندارد و پایتخت برای آنها جذاب‌تر است. بنابراین باید به این نکته توجه ویژه ای داشته باشیم.

امیر عبداللهیان تاکید کرد: دانشگاه‌های برتر ما در کشورهای خارجی حداقل در کشورهای حوزه مقاومت بسیار مشتری دارند و از سوی دیگر کشورهای منطقه خواهان وجود شعبه از دانشگاه‌های برتر ایران در کشورهای خود هستند. از این رو باید به این نکات توجه کنیم.

وی با تاکید بر ایجاد یک سازوکار تعریف شده بین وزارت علوم، دانشگاه‌ها، معاونت علمی، وزات بهداشت تعریف کنیم گفت: مرکز بررسی‌های استراتژیک پیشنهاد تشکیل یک کارگروه را ارائه کرده که باید در بخش علمی دانشگاهی شکل بگیرد.

وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه وزارت امورخارجه در خدمت اهداف این کارگروه خواهد بود گفت: ما آمادگی داریم برای اعزام رایزنان علمی به مناطق مهم و با اهمیت به دولت کمک کنیم و متعهد می‌شویم که یک سازوکاری را ایجاد کنیم تا سفارتخانه‌ها مورد حمایت قرار گیرند.

به گفته وی حتماً یک دستیار علم و فناوری از بین دانشگاهیان در وزارت امورخارجه مشخص خواهیم کرد تا بتواند حلقه وصلی بین این وزارتخانه و دانشگاه‌ها باشند.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: متأسفانه حق عضویت‌ها در دولت گذشته به سازمانهای بین المللی و منطقه‌ای پرداخت نشده، این مشکل به تحریم‌ها بر می‌گردد.

وی با بیان اینکه مشکل اصلی، ارز نیست گفت: این پول در مسیر تبادل بانکی انجام نشده و رئیس جمهور دستور داده با تشکیل کمیته‌های سازمانهای بین المللی (متشکل از ۱۲۰ سازمان) این موضوع بررسی شود و حق عضویت برخی افراد به هر شکل که شده پرداخت شود.

کد خبر 5485838 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: حسین امیرعبداللهیان دیپلماسی علمی وزارت امور خارجه ایران حاکمیت سایبری مسابقات ربوکاپ شرکت دانش بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تراشه قانون کشاورزی تحقیقات علمی توییتر هوش مصنوعی ماشین آلات کشاورزی ارز رمز امنیت سایبری دانشگاه شهید بهشتی ایرانیان خارج از کشور دیپلماسی علم و فناوری وزارت امورخارجه وزیر امور خارجه دانشگاه ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۶۳۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ آیت الله حسینی همدانی با اشاره به اینکه فلسطین و غزه به مسأله اول جهان تبدیل شده است، افزود: هر انسان آگاه و با وجدانی نسبت به حمایت‌های رژیم صهیونسیتی در غزه سکوت نخواهد کرد و طوفان جنبش دانشجویی نمونه‌ای از این بینش درست دانشجویان در جهان است و کسانی به میدان آمده اند که از نخبگان و برگزیدگان علمی بودند.

امام جمعه کرج گفت: برخی در داخل کشور که با بهانه جویی‌های غیر واقعی برای کشور آشوب ایجاد می‌کردند حالا در برابر این رفتار‌های استکبار جهانی لب به سکوت بسته اند که جای تأسف دارد.

وی با اشاره به اینکه شرکت در انتخابات همواره وظیفه‌ای ملی و شرعی بوده است، افزود: در مرحله دوم انتخابات  شهروندان کرجی با مشارکت پرشور می‌توانند نماینده‌ای قوی و مناسب با پشتوانه خوب مردمی راهی مجلس کنند.

آیت الله حسینی همدانی تنها راه پیشرفت و توسعه هر کشوری را اعتماد به نخبگان جامعه و باور توانستن دانست و گفت: استکبار جهانی در ۱۶ اردیبهشت ماه سال ۷۴ و با هدف ضربه زدن به جمهوری اسلامی تحریم‌ها را آغاز کرد تا به خیال خام خود بتواند ایران اسلامی را با شدید‌ترین تحریم‌ها به انزوا و تسلیم بکشاند ولی اعتماد ملی و خودباوری ایران را در این تحریم‌ها سربلند کرد و در اردیبهشت ماه ۹۷ هم با خروج از برجام نتوانستند به اهداف شوم خود دست یابند.

امام جمعه کرج با اشاره به اینکه رژیم صهیونسیتی در جهان به عنوان جنایتکار جنگی شناخته شده است افزود: هر عدالت‌خواه و حق جویی در برابر جنایت‌های رژیم صهیونیستی ساکت نخواهد ماند و باید علاوه بر رژیم صهیونسیتی تامین کنندگان مالی و اسلحه برای این غده سرطانی هم به عنوان جنایتکار جنگی شناخته شود.

دیگر خبرها

  • ما از جنگ غزه پیروز خارج نخواهیم شد
  • جنبش دانشجویی عامل فروپاشی اندیشه استکبار جهانی
  • معاون وزیر علوم: آیین‌نامه تسهیل جذب دانشجوی خارجی در دستور کار دولت است
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • تاکید روسیه بر لزوم عضویت فلسطین در سازمان ملل
  • امیرعبداللهیان: عملیات وعده صادق موجب همبستگی ایرانیان داخل و خارج شد
  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • کره‌ جنوبی به دنبال عضویت در پیمان «آکوس»
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران